Lajthia

Arra & Lajthi > Gjitha Postimet > Lajthia

Lajthia ështëe njohur për vlerat e saja të larta energjetike dhe proteinike. Ajo përmban 2655 kilogjul, kalori 634 kcal, proteina 12.6 g, yndyrna 62.4 g, karbohidrate 16.7 g, tiamin 0.46 mg, niacin 0.9 mg, calcium 209 mg, fosfor 337 mg, hekur 3.4 mg, natrium 2mg, kalium 704 mg. Disa nga dobitë shëndetësore të lajthis janë: – Mbron zemrën nga sulmet dhe rrit HD kolesterolin, – Ndihmon në sëmundjen e diabetit, – Përmban antioksidant të cilët parandalojn sëmundjet e zemrës dhe kancerit, – Ndihmon në funksionimin më të mirë të trurit duke parandaluar sëmundjën e Alzheimerit, – Për shkakë të përmbajtjës së vitamines E parandalon në sëmundjën e kancerit të prostatës, – Mbanë lëkurën dhe flokët e shëndetshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *