Dobitë shëndetsore të arrës.

Arra & Lajthi > Arra > Dobitë shëndetsore të arrës.

Arra si pemë vlerësohet shumë si për nga vlerat e saja ushqyese, ashtu edhe për ato shëruese dheekonomike. – Përban omega 3(nevojat ditore janë 30 g thelbinjë me arrë). – Gjethet për shkak të përmbajtjes së acidit gailik kanë gjetur përdorim në industrinë farmaceutike për përgaditjen e medikamentëve të ndryshme për trajtimin e sëmundjeve të lëkurës, ulçerës, kancerit etj. – Reçeli i arrës me fruta të sapoformuar për shkak të përmbajtjes së jodit është shumë i dobishëm për shërimin gjëndrës tiroide.

– Përdorimi i gjetheve në industrinëe ngjyrave, kozmetikës. – Përdorimi i drurit në industrinëe drurit. Arra në 100 mg përmban: Energji 654 Kcal, karbohidrate 13.71 g, proteina 15.23 g, yndyrna 65.21 g dhe fibra 6.7g, vitamin A 20 IU, vitamin C 1.3 mg, vitamin E 20.83 mg. vitamin K 2.7 µg. Përbërës tjerë që përmban arra janë: kalcium, bakër, hekur, magnes, mangan, fosfor, selen, zink dhe beta Caroten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *