Gështenja

Arra & Lajthi > Gështenja

Allat-dhe-lajdthit.png

Hacibis

Pema është mesatarisht e bujshme me një rendiment modest. Frutat zakonisht janë me formë ovale në të gjerë. Lëkura e frutave është e trashë, ndërsa mezokarpi është me ngjyrë krem me një cilësi shumë të mirë. Ajo pjekët në javën e tretë të shtatorit. Si polenizues përdorën “ Karamehmet dhe Firdola. Hacibis është një varietet mjaftë i pëlqyer nga konsumatorët. Distanca e mbjelljes është 7 * 5 = 285 bimë / ha. Fidanet janë me standart ndërkombëtarë, te pastërta ne aspektin varietor dhe fitosanitar.

Ҫmimi 6 euro.

Për porosi plotësoni Formularin poshtë dhe ne do ju kontaktojm ose na kontaktoni ju në Kontakti

Hacibis.jpg
Allat-dhe-lajdthit.png

Osmanoglu

Pema ka kurorë mesatarisht të fuqishmë me një larmi të rritjes. Frutat janë mesatar deri të mëdhenjë në formë ovale. Pjekja bëhet në javën e tretë të shtatorit, si polenizues përdorën Karamehmet, Firdola. Ky varietet është mjaftë i përshtatshëm për përpunim sidomos për ëmbëlsira. Madhësia e frutave është 6 g deri 11.4 që do të thot 58 deri 114 kokrra 1 kg. Distanca e mbjelljes është 7 * 5 = 285 bimë / ha. Fidanet janë me standart ndërkombëtarë, te pastërta ne aspektin varietor dhe fitosanitar.

Ҫmimi 6 euro.

Për porosi plotësoni Formularin poshtë dhe ne do ju kontaktojm ose na kontaktoni ju në Kontakti

Osmanoglu.jpg
Allat-dhe-lajdthit.png

Firdola

Firdola ka frut më shumë në formë trekëndëshi, ngjyra e lëkurës është mesatarisht e errët dhe me pak shkëlqim, ndërsa brendësia e frutit është ngjyrë kremi. Pjekja fillon në javën e dytë të shtatorit, frutat janë të vegjël me madhësi 11.2 – 13 g(112 – 130 copë/kg). Distanca e mbjelljes është 7 * 5 = 285 bimë / ha. Fidanet janë te çertifikuar dhe të pastërta nga aspekti fitosanitar.

Ҫmimi 6 euro.

Për porosi plotësoni Formularin poshtë dhe ne do ju kontaktojm ose na kontaktoni ju në Kontakti

Firdola.jpg
Allat-dhe-lajdthit.png

Maraval

Është varietet Francez i kryqezuar mes llojin europian dhe atij japonez. Ka lulëzim te vonë gjë e cila e mbron bimën nga ngricat e vonshme pranverore. Maraval nuk ka kërkesa të mëdha ndaj kërkesave të tokës dhe mund të përdoret si nënshartes e mirë për shumë varietete. Distanca e mbjelljes është 7 * 5 = 285 bimë / ha. Fidanet janë të pastërta dhe te çertifikuara nga instituti bujqësor.

Ҫmimi 6 euro.

Për porosi plotësoni Formularin poshtë dhe ne do ju kontaktojm ose na kontaktoni ju në Kontakti

chestnuts.jpg