Our Archive

Our Archive

Arra & Lajthi > Articles by: arralajthi-admin

Arra si pemë vlerësohet shumë si për nga vlerat e saja ushqyese, ashtu edhe për ato shëruese dheekonomike. – Përban omega 3(nevojat ditore janë 30 g thelbinjë me arrë). – Gjethet për shkak të përmbajtjes së acidit gailik kanë gjetur përdorim në industrinë farmaceutike për përgaditjen e medikamentëve të ndryshme për trajtimin e sëmundjeve të […]

Read more

Lajthia ështëe njohur për vlerat e saja të larta energjetike dhe proteinike. Ajo përmban 2655 kilogjul, kalori 634 kcal, proteina 12.6 g, yndyrna 62.4 g, karbohidrate 16.7 g, tiamin 0.46 mg, niacin 0.9 mg, calcium 209 mg, fosfor 337 mg, hekur 3.4 mg, natrium 2mg, kalium 704 mg. Disa nga dobitë shëndetësore të lajthis janë: […]

Read more