Eduart Thartori

Arra & Lajthi > Eduart Thartori

Mbiemri: Thartori
Emri: Eduart
Adresa: Tiranë
Nacionaliteti: Shqipëtar
Datëlindja 13-6 1978

Shkollen fillore dhe te mesme e kreu ne qytetin e lindjes.
Pastaj u diplomua me rezultate te shkelqyera ne Institutin e Gjuhes Arabe “Fahd el Mezuk” Ne Korce.
Pas mbarimit te Institutit, ndoqi studimet e larta ne universitetin Al Eman ne Jemen per degen Sheriat dhe shkenca Humane, 
ku i mbaroi edhe ato me rezultate te larta

Ne vitin 2009 kreu master ne Edukim ne Akademine Pedagogjike te Tiranes.
Eshte Autor i pese librave ne tema te edukimit dhe Historise Islame.
Ku nder to permendim “Dhjete Arsyet me te forta”
“Islami ne Kohe Trazirash” nje studim dhe analize per ngjarje teper delikate qe kane ndodhur ne historine Islame te brezave te pare.
Gjithashtu i numerohen si perkthime shtate libra nga gjuha arab dhe angleze.
Nderkohe eshte redaktor edhe i nje numri librash te tjere.
Libri i tij me i spikatur ne fushen e perkthimeve eshte tema e doktoratures se dr. Muhamed Abdulmunaim Rashid “Muhamed el Fatih dhe Kostandinopoja.
Liber ky i sjelle me referenca serioze perendimore dhe lindore ne ngjarjen me te madhe te mesjetes’ Marrjen e Kostandinopojes nga Perandoria Osmane.